Liever een heel mens dan een goed mens

Je haalt het beste uit jezelf of uit een team door te aanvaarden dat je een vat vol tegenstellingen bent. Onderdrukking geeft vervorming. Waardeer de verschillen, want overal zit een kern van wijsheid in.

Doel én weg

Ik geloof in de knikkers én in het spel. Het één is niet belangrijker dan het ander. Weet welk doel je wilt bereiken, ken je onderliggende verlangens én laat je onderweg verrassen: blijf in het moment en neem de tijd om te verdwalen.

Leven is ontwikkeling

Alles verandert. Tot grote vreugde en tegen wil en dank. Er zijn tijden van groei, bloei en verval. Als je mee-ontwikkelt, dan is je invloed groot en kan er altijd weer iets nieuws ontstaan.

Innerlijk kompas

Je wordt beïnvloed door de omgeving en jij beïnvloedt je omgeving. Tegelijkertijd ben je meer dan dat. Je hebt een innerlijk weten, waarmee je een eigen antwoord kunt geven op alles. Soms ben je ‘m kwijt. Dan is het tijd voor bezinning.

2014-07-10 20-15-05

Hoofd, hart, lichaam

Veel mensen bewonen alleen de zolder van hun lichaam: hun hoofd. Dat is jammer, want we hebben meer tot onze beschikking. Je kunt bijvoorbeeld luisteren met heel je lichaam en spreken vanuit je hart. Zo werk ik ook.

Zorg voor balans

Als je ontvangt, dan kun je ook geven. Zorg dus voor balans tussen werk, ontspanning en inspiratie. En als je hoofd, hart of lichaam vol loopt: ruim op en keer weer terug naar de basis.

Alles doet er toe

Alles wat je meemaakt doet er toe. Het zet je aan het denken, voelen of aan het (niet) handelen. Als je goed luistert naar wat er om je heen gebeurt, dan zit in alles hulp en informatie.

‘Alles doet er toe’ Herman van Veen