Voor professionals

Intervisie is een goede en eenvoudige methode om de kwaliteit van je werk goed te houden en te verbeteren, zeker als je met mensen werkt.

Begeleiding bij nieuwe intervisiegroepen

Ik begeleid organisaties en zelfstandigen bij het opstarten van een of meer nieuwe intervisiegroepen. Vanuit mijn rijke ervaring geef ik advies en kan ik voor de juiste randvoorwaarden zorgen. Ik stel methoden voor en help de groep op weg door een aantal keer aanwezig zijn gedurende het eerste (half) jaar.

APK voor een bestaande intervisiegroep

Ik begeleid bestaande intervisiegroepen. Iedere groep heeft een eigen dynamiek en een eigen verloop. Waar sta je samen? Wat loopt goed en wat niet? Haal je eruit wat erin zit? Is er voldoende openheid, vertrouwen en inzet? Zo niet, wat kun je doen?

Waarom intervisie?

In een goedlopende intervisiegroep leer je veel over jezelf en over je werk. Je leert van de dingen uit de dagelijkse praktijk die goed gaan en van situaties waarin het niet gaat zoals jij dat wenst. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • ‘Ik neem te vaak mijn werk mee naar huis anders red ik het niet’
  • ‘Ik voel me niet altijd serieus genomen door mijn leidinggevende’
  • ‘Ik merk dat ik ongeduldig word in bepaalde situaties’
  • ‘Ik heb moeite met klanten die niet goed luisteren’
  • ‘Ik krijg iets wat ik belangrijk vind niet voor het voetlicht’
  • ‘Ik voel me niet op mijn gemak tijdens de projectgroepbijeenkomsten’

Je kunt in je eentje zoeken naar oplossingen, maar samen kom je tot andere gedachten en ideeën, waardoor jij ook weer verder komt. Vaak zit je ongemerkt vast in je eigen beelden en gedachten. Een vriendelijk luisterend oor, een frisse blik of een andere manier van denken doet dan soms wonderen!

Voorwaarden voor succes

Niet iedere intervisiegroep is een succes. Er zijn heel wat intervisiemethoden ontwikkeld die goed kunnen ondersteunen. Maar, uiteindelijk zit ’t ‘m niet in de methode, maar in de ontwikkelingsweg van de groep en de individuele leden.

In een goed lopende intervisiegroep is er een bepaalde mate van openheid, vertrouwen en inzet. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je actief luistert naar elkaar en dat je niet (te lang) schroomt om jezelf kwetsbaar op te stellen.

Als je elkaar nog niet zo goed kent, moet dat natuurlijk nog groeien. Dat vraagt liefdevolle aandacht én een goede organisatie, waarmee je de veiligheid borgt.

Praktische informatie

Omdat iedere groep andere wensen heeft, maak ik een offerte op maat op basis van een uurtarief van € 125,–. Heb je belangstelling of vragen? Neem gerust contact met mij op!

De APK vindt doorgaans plaats tijdens twee intervisiebijeenkomsten.