Samenwerken in (zelf organiserende) teams

Als leidinggevende of als team moet je vaak keuzes maken. Een deel van de mensen is vóór, maar een ander deel twijfelt of is tegen. “Elk nadeel heb z’n voordeel”, zei Cruyff ooit. Hoe ga je om met tegenstrijdige meningen in een team? Sabotage ligt op de loer. Je kunt het negeren, gaan polderen of besluiten erdoor drukken… óf je werkt met Deep Democracy. Al doende worden juist de uiteenlopende meningen gewaardeerd om tot een beter en breder gedragen besluit te komen.

Wat is Deep Democracy?ijsgolven2

Deep Democracy biedt een andere, frisse kijk op besluitvorming en groepsdynamiek. De mening van de meerderheid is doorslaggevend, terwijl de mening van de minderheid wordt bijgevoegd. Deep Democracy is een praktisch en compleet hulpmiddel, met een stevig gedachtengoed als basis. Het geeft een eenvoudig kader; in vier stappen ben je in principe klaar. Als dat niet zo is, dan is er een nieuw handvat van vier stappen. De groep maakt bovendien evenwichtig gebruik van hoofd, hart en handelen en van de relaties tussen de mensen.

Juist omdat het relatief eenvoudig is, kun je het als groep aanleren en toepassen met elkaar. Natuurlijk vraagt het wel enige vaardigheid en doorzettingsvermogen, omdat het echt anders gaat dan je gewend bent. En soms zit de situatie zo vast dat ‘neutrale’ begeleiding van buitenaf noodzakelijk is.

Programma teamdag

Na een introductie, ga je concreet aan de slag met de keuzes die je wilt maken. Je zoekt met elkaar naar de hoogst haalbare oplossing. Sommige keuzes zijn snel gemaakt en soms wordt het een hele strijd. Maar het is wel strijden vóór iets en niet tegen. Hoe rustig of avontuurlijk het proces ook verloopt; alles doet ertoe.

Vaak stuit de groep ook op een dieperliggend gedragspatroon. Je haalt gezamenlijk iets boven water, wat eerder niet in het groepsbewustzijn zat en daar zit wijsheid in! Vervolgens kun je op verschillende manieren onderzoeken wat ieders bijdrage kan zijn om in de toekomst hier anders mee om te gaan.

Wat levert deze dag op?

Je hebt de best haalbare oplossing voor jullie praktijksituaties gevonden. Bovendien is het groepsbewustzijn vergroot, waardoor de werkkracht van het team is toegenomen.

Daarnaast heeft de groep de basisregels van Deep Democracy leren kennen. Mocht deze werkwijze aanspreken, dan kun je besluiten om er dieper in te duiken, zodat je er ook in de dagelijkse werkpraktijk mee verder kunt.

Misschien heb je nog meer oefening nodig, maar als je daarmee doorgaat, dan ga je merken dat besluiten beter gefundeerd zijn. Bovendien ben je als betrokkene gemotiveerder om de gezamenlijk gemaakte keuzes ook daadwerkelijk uit te voeren.

Praktische informatie

Deze teamdag wordt in company aangeboden. De kosten zijn op basis van offerte en afhankelijk van het aantal deelnemers.

Interesse of meer weten?

In deze hand-out vind je meer achtergrondinformatie. En natuurlijk praat ik er graag met je over door. Mail of bel me gerust: 06-54742200