Deep Democracy is een simpel en krachtig hulpmiddel om te komen tot breed gedragen en goed gefundeerde besluiten. De mening van de meerderheid is doorslaggevend, terwijl de wijsheid van de minderheid wordt geïncludeerd. Omdat je weer werkelijk naar elkaar luistert, verbetert de samenwerking en komt de energie weer terug in de organisatie.

Wil je eens ervaren hoe het werkt? Ik organiseer graag samen met jou een kennismaking voor jouw organisatie of voor jouw netwerk.

Je kunt het inzetten:

  • als onderdeel van een teamdag;
  • in plaats van een normaal (project)teamoverleg;
  • bij de start off van een projectteam;
  • als een korte workshop als onderdeel van een themadag;
  • etc.

Wat is Deep Democracy? Bekijk dit filmpje eens.

Wat gaan we doen?

Na een actieve check-in volgt een uitleg van het gedachtengoed en de concrete stappen van Deep Democracy. Daarna breng je het geleerde in de praktijk door met de gehele groep een dialoog te voeren en tot besluitvorming te komen. Door in een ‘discussie – dialoog’ de onderlinge verschillen uit te diepen wordt jullie besluit inhoudelijk beter en je versterkt de werkrelatie.

Het onderwerp van gesprek stemmen we af op de behoeften van de groep en het thema van de bijeenkomst. Over dit ene concrete onderwerp gaan jullie ideeën uitwisselen en – als dat aan de orde is – gezamenlijk een besluit nemen.

Tijdsduur: 1 tot 3 uur

Aantal collega’s: 8 – 20

Investering: begeleiding tegen gereduceerd tarief